ARME VÂNĂTOARE

Hornady

A-MAX

Designul glonțului Hornady® A-MAX® a evoluat dintr-o aplicare neobosită a tot ce știm despre balistică și caracteristici de zbor. Până la urmă, sportivii cer perfecțiune de la gloanțele lor de fiecare dată când pășesc pe poligon.

Profilul aerodinamic “secant ogive”, vârful ascuțit și concentricitatea de neegalat a designului A-MAX® îi conferă un coeficient balistic extrem de ridicat pentru un zbor aproape de perfecțiune.

CX

Glonțul CX™ (Copper alloy eXpanding) de la Hornady reprezintă cel mai avansat glonț monolitic de vânătoare de pe piață. Designul său optimizat oferă performanțe extinse în domeniul distanțelor, o precizie mai mare, o retenție ridicată a greutății și o penetrare profundă.

DGS

Gloanțele Hornady® DGS® prezintă un profil avansat construit din cele mai rezistente materiale care pătrund prin pielea groasă, mușchi dens și os dur – livrând puterea maximă de oprire.

Partea frontală a glonțului DGS® prezintă un vârf larg și plat care livrează energie maximă la impact, rezistând totodată deformării și devierii glonțului. Integrând un miez de plumb foarte dur cu conținut ridicat de antimoniu, acoperit cu un înveliș de oțel placat cu cupru, acest glonț menține integritatea și retenția generală a greutății atunci când străpunge chiar și cea mai dură piele și os.

DGX

Glonțul Hornady DGX (Dangerous Game eXpanding) este conceput pentru expansiune controlată asupra celor mai dure și periculoase vânaturi din lume. Construit cu un înveliș dur din oțel placat cu cupru și un miez de plumb cu conținut ridicat de antimoniu, oferă o expansiune limitată și controlată cu o penetrare adâncă și o retenție înaltă a greutății.

Construit cu același profil ca și gloanțele DGS (Dangerous Game Solid) pentru a se potrivi punctului de impact, Hornady oferă combinația perfectă între gloanțele cu expansiune și cele fără expansiune pentru orice situație.

DGX® Bonded

Glonțul DGX® Bonded (Dangerous Game™ eXpanding) prezintă o manta de oțel placată cu cupru lipită de un miez de plumb pentru a oferi o expansiune limitată și controlată, cu o penetrare profundă și o retenție ridicată a greutății. Lipirea mantei de miez împiedică separarea la impactul cu materiale tari, precum osul, asigurându-se că glonțul rămâne intact pentru o expansiune profundă.

Gloanțele DGX® Bonded sunt construite după același profil ca și gloanțele DGS® (Dangerous Game™ Solid), dar se extind cu 1½ până la 2 ori diametrul lor.

ECX

Glonțul ECX™ (Extreme Copper alloy eXpanding) de la Hornady reprezintă apogeul performanței glonțului monolitic pentru clienții internaționali. Designul său optimizat oferă nivele ridicate de precizie pentru o mare varietate de modele de camere cartuș și rate de răsucire(pasul ghintului). S-a acordat o atenție deosebită asigurării unei compatibilități excelente cu dimensiunile tradiționale ale camerelor cartuș europene.

ELD-VT

Încorporând ani de cercetare balistică, ELD-VT™ împerechează aerodinamica unui glonț cu greutatea usoară și viteza mare a unui glonț varmint.

Glonțul Hornady ELD-VT™ este aici pentru a vă redefini vânătoarea, oferind o acuratețe de neegalat, fragmentare rapidă și încrederea de a face față oricarei provocări, de la vânatoare la distantă lunga până la competiții sportive pe distanță lungă.

ELD-X

Glonțul ELD-X® (Extremely Low Drag – eXpanding) este un glonț tehnologic avansat, precis pentru tir, cu coeficienți balistici de top în clasă și o expansiune controlată la TOATE distanțele practice de vânătoare.

FTX

Proiectilele Hornady® FTX® au revoluționat balistica armelor cu acțiune de tip levier, creând un nou nivel de performanță pentru aceste arme populare. Pasionații de arme cu acțiune de tip levier pot acum să beneficieze de precizia, puterea și performanța pe distanțe lungi a unui glonț cu vârf care poate fi încărcat în magaziile tubulare.

Hornady® oferă aceeași tehnologie Flex Tip® pentru pistoalele care a revoluționat armele cu acțiune de tip levier. Proiectilele tip hollow point obișnuite pentru pistoale oferă performanțe bune la viteze modeste, dar au tendința de a se expanda prea repede și de a sacrifica penetrarea la vitezele mai mari atinse cu armele cu acțiune de tip levier.

InterLock

Linia noastră tradițională de proiectile prezintă vârfuri de plumb expuse pentru o expansiune controlată și performanță in lovirea țintei cu putere. Majoritatea au design-ul nostru pionier “ogive design” – unul dintre cele mai eficiente profile balistice dezvoltate vreodată. Majoritatea au design-ul nostru exclusiv InterLock® – un inel ridicat în interiorul învelisului care este integrat în miezul proiectilului și menține miezul și învelișul  împreună în timpul expansiunii pentru a păstra masa și energia.

Match

Toate proiectilele Hornady® Match™ prezintă cămașă revoluționare de tip AMP® (Advanced Manufacturing Process). Dezvoltate de inginerii Hornady®, aceste învelișuri ale proiectilelor reprezintă o avansare tehnologică în design, scule și fabricație care se combină pentru a produce cele mai consecvente cămăși de proiectil concentrice disponibile. Aceste cămăși AMP® sunt fundamentul pentru o precizie excepțională a proiectilului și au practic zero abatere și aproape zero variație a grosimii peretelui. Împreună cu miezuri presate cu precizie și fabricate conform celor mai stricte standarde din industrie, toate proiectilele Hornady® Match™ oferă o consistență superioară, coeficienți balistici mari și niveluri fără precedent de precizie.

MonoFlex

Prin combinarea tehnologiilor designului original al proiectilului GMX® și FTX®, proiectilul MonoFlex® oferă utilizatorilor armelor cu levier încă o opțiune. Construite dintr-un aliaj de cupru, proiectilele MonoFlex® oferă vânătorilor un corp solid care nu se separă și, când este recuperat, reține 95% din greutatea sa originală. Aliajul de cupru diferă de cuprul solid prin faptul că este mai dur, mai rezistent și nu murdărește sau crește presiunea așa cum fac proiectilele de cupru solid.

La impact, designul patentat Flex Tip® inițiază o expansiune imediată, chiar și la vitezele mai mici întâlnite adesea în situațiile de tragere cu arme cu levier la distanțe medii și lungi. Penetrarea adâncă și retenția înaltă a greutății se combină pentru a produce o precizie letală și de încredere pentru utilizatorii armelor cu levier.

NTX

Proiectilele Hornady® NTX® oferă performanțe inegalabile cu un material de bază netradițional care combină precizia, fiabilitatea și calitatea Hornady® pentru utilizare în zone cu restricții privind utilizarea proiectilelor tradiționale.

Hornady® produce proiectile cu miez de plumb încă din 1949. Plumbul este și va rămâne un material de bază excelent care furnizează densitate și energie o energie puternică pentru o gamă vastă de proiectile. Cu toate acestea, există reglementări în unele zone care restricționează utilizarea plumbului în proiectile.

Miezul non-plumb al NTX® confecționat dintr-un aliaj de cupru fragil, prezintă un spațiu mic între acesta și vârfului din polimer dur, la fel ca V-MAX®. Această cavitate special proiectată permite proiectilului să acumuleze o energie crescută la impactul cu ținta înainte de a pătrunde în miezul proiectilului cu o forță sporită, inițiind o expansiune aproape instantanee și fragmentare explozivă.

Sub-X

Proiectilele Sub-X® (Subsonic – eXpanding) oferă rezultate semnificative fără un zgomot puternic! Concepute pentru a asigura o penetrare profundă sub viteza sunetului, proiectilele Sub-X® au un miez de plumb. Canelurile lungi din aliajul lor de nichel combinat cu profilul plat și inelul patentat Flex Tip® în cavitatea cu vârf gol a proiectilului ajută la o expansiune fiabilă la viteze reduse. Canelurile oferă o asezare bună cartușului, făcând proiectilele Sub-X® ideale pentru arme semiautomate.

Traditional/FMJ

Proiectilele tradiționale și cele FMJ (Full Metal Jacket) de la Hornady sunt construite cu o cămașă de plumb dură AMP® (Advanced Manufacturing Process) care oferă în mod clar o performanță superioară. Cămașa subțire de metal oferită de alți producători se distorsionează ușor și se rupe sau se desparte adesea când proiectilul lovește ținta.

Cămașa de plumb AMP de la Hornady prezintă practic zero toleranță pentru concentricitate și o variație aproape zero a grosimii pereților, pătrunzând în ținte fără a se deforma sau sparge.

V-MAX

Cu combinația sa de materiale dovedite, design inovator și profil streamline, Hornady® V-MAX® reprezintă vârful a ceea ce poate realiza un glonț specializat pentru vânatul de rozătoare, oferind traiectorii drepte, precizie îmbunătățită, expansiune dramatică și fragmentare explozivă la o gamă largă de distanțe și viteze.

Principalul glonț pentru vânătoarea de rozătoare din industrie, cu vârful din polimer și un design streamline, rezultă în traiectorii plate. Concentricitatea cămășii de plumb oferă o precizie maximă la toate distanțele, precum și o expansiune explozivă, chiar și la viteze de numai 1600 fps.

Varmint

Liniile de gloanțe tradiționale Varmint™ de la Hornady® prezintă un design streamline pentru o traiectorie plată. Nucleul său de plumb și cămașa de cupru reprezintă standardul original creat de Joyce Hornady pentru vânătoarea clasică a rozătoarelor. În principal compuse din profile spire point și design cu bază plată, gloanțele performează extrem de bine chiar și la viteze reduse și oferă o performanță excelentă pentru armele clasice de vânătoare a rozătoarelor.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare